Home » Tips en tricks


Tips voor e-sigaretten

Opladen en batterijen

De meeste e-sigaretten die je tegenwoordig op de huidige markt vindt, zijn voorzien van oplaadbare batterijen.

Dit is natuurlijk erg handig en goedkoper! Wel is het erg belangrijk als je weet hoe je de juiste batterij kiest en hoe je deze natuurlijk weer oplaadt.

Zo moet je denken aan de juiste wattage, volt en milliampère (mAh) dit is van belang om de e-sigaret in goede staat te houden en hiermee de gebruikersduur te verlengen.

Gelukkig hebben wij bij Vapemonster alvast de juiste bijpassende batterijen bij de product omschrijving van de e-sigaret toegevoegd, zo hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken!

Ook wordt door de meeste bedrijven (die de e-sigareten produceren) aangeraden de batterijen via een externe oplader op te laden, dit is van belang doordat de batterijen dan met de juiste voltage kunnen worden opgeladen. Hierdoor wordt de gebruikersduur verlengt en kan de e-sigaret niet beschadigd worden (door een verkeerde input aan voltage) tijdens het opladen! 

Coils

Tegenwoordig zijn er veel verschillende coils te vinden op de markt, hierbij zijn er verschillende soorten en maten. Vaak staat erbij voor welke e-sigaret ze geschikt zijn en wat deze coils aankunnen (aan wattage/watt). Kijk hier dus altijd goed na voordat je een bestelling plaatst.

Hoelang gaan de meeste coils mee?

Dit hangt natuurlijk altijd van het merk af en welke E-liquids gebruikt worden (zoetere E-liquids) zorgen ervoor dat een coil sneller zijn gebruikersduur verliest. 

Wel is er een algemene schatting gemaakt hoelang een coil meegaat voordat deze aan vervanging toe is.

Rookgedrag Aantal weken tot vervanging
gemiddeld 10 sigaretten per dag 1,5 weken
gemiddeld 10 tot 20 sigaretten per dag 1 week
Meer dan 20 sigaretten per dag 5 dagen

Hoe herken ik of de coil aan vervanging toe is?

Je kunt merken aan de volgende aspecten of de coil vervangen moet worden;

Je proeft een verbrande/metalen smaak,

Je e-sigaret geeft duidelijk minder damp/smaak tijdens het dampen,

Het inhaleren tijdens het dampen is zwaarder dan normaal,

Bij airflow systemen kan de e-sigaret liquid lekken. 

Tips na het vervangen van de coil

Laat de E-liquid minstens 10 minuten intrekken voordat je begint met dampen, dit voorkomt dat de coil niet meteen verbrandt en je dus weer opnieuw je coil moet vervangen.

De meeste gebruikers ervaren het als prettig om 1 tot 2 druppels, rechtstreeks in de coil te laten vallen nadat de coil vervangen is.

Dit kun je doen door de desbetreffende E-liquid in het mondstuk te gieten (in plaats van in de tank te gieten).

 

Tricks voor de e-sigaretten

Ga je op vakantie of lekker een dagje strand?

Zorg ervoor dat jou e-sigaret geen water of zand schade oploopt dit zou natuurlijk zonde zijn!

De meeste denken hierbij al meteen aan een duur hoesje/tasje voor de e-sigaret, maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig.

Het klinkt misschien heel simpel en dat is het ook! Neem een etui of een klein toilettasje mee, dit kun je meestal helemaal afsluiten en heb je meestal gewoon thuis in de kast liggen.

Lekker makkelijk en voordelig!